سبک معماری مدرن

آشنای با سبک مدرن و گرایش‌های آن در طراحی داخلی و دکوراسیون

در مقالات پیشین مربوط به آموزش طراحی داخلی و دکوراسیون در مبحث جذاب سبک‌ها، ابتدا سبک‌های معماری داخلی را معرفی کردیم و اهمیت آن در آموزش طراحی داخلی و آموزش معماری داخلی را عنوان نمودیم و در پی آن به معرفی یکی از سبک‌های پرطرفدار سبک کلاسیک اروپایی و برخی گرایش‌های وابسته و متعلق به آن را معرفی کردیم. همانطور که پیش از این نیز بارها عنوان کردیم تنوع سبک‌ها نشانۀ دنیای معاصر است پس در این مقاله در نظر است که یکی دیگر از سبک‌های طراحی داخلی که امروزه در مقولۀ آموزش طراحی داخلی به آن پرداخته می‌شود، یعنی همان سبک معماری مدرن را مورد بررسی قرار دهیم.

سبک معماری مدرن

از ابتدای قرن 19 میلادی پس از گذر از دوران کلاسیک با تزئینات، رنگ‌ها، مبلمان و جزئیات باشکوه، شاهد تولد سبکی با عنوان معماری مدرن هستیم. در ابتدای بحث باید اذعان کنیم که مدرن در حوزۀ هنر و معماری واژه‌ای بسیار وسیع و گسترده است که در حوزۀ آموزش طراحی داخلی غالباً به فضاها و کالبدهایی اطلاق می‌شود که احجام و خطوط ساده داشته و با رنگ‌های ساده و مونوکروم یا تک رنگ آذین شده‌اند و بعلاوه مصالحی که به‌صورت عمده استفاده شده در آن‌ها استیل، فلز و شیشه است.

اینگونه از معماری داخلی فضاها و مبلمان‌های ساده را در خود، جای می‌دهند که با سطوح صاف، صیقلی و براق احساس و اتمسفری از سادگی و صمیمیت را به ارمغان می‌آورد. شکل‌های هندسی پایه همچون دایره و مربع در این سبک بسیار پرکاربرد و کلیدی هستند. شکل‌های همچون چهرگوش که از خطوط صاف و گوشه‌دار تشکیل شده‌اند، نمایندۀ استواری و سرسختی جهان مدرن هستند. درکنار آن خطوط منحنی و اشکالی که از آن تشکیل می‌شوند حرکت و پویایی زندگی مدرن را به نمایش خواهد گذاشت که باید اذعان کنیم ترکیب این احجام گوشه‌دار و نرم دکوراسیون و طراحی داخلی را تشکیل می‌دهند.

سبک معماری مدرن

عناصر به کار رفته در معماری مدرن

در آموزش معماری داخلی باید همواره در نظر داشته باشید که این تعادل و توازن احجام است که به طراحی شما جنبه‌ای منحصر به فرد خواهد بخشید. در کنار این خطوط مجسمه‌ها، نقاشی‌ها و تزئیناتی با گرایش مدرن همچون سبک و شیوه ابستره سایر عناصری هستند که در دامنۀ ویژگی‌ها و عناصر طراحی داخلی در این سبک قرار می‌گیرند. باید در همین ابتدا عنوان کنیم که همانطور که در ابتدای امر ذکر شد سبک مدرن متعلق به قرن 19 و 20 بوده در صورتی‌که، سبک دیگری با عنوان معماری معاصر، معماری عصر حاضر است. این دو سبک گاه به غلط بجای یکدیگر استفاده می‌شوند که از جمله تفاوت‌های بارز آن‌ها می‌توان به انعطاف‌پذیری و بی‌قید و بندی سبک معاصر اشاره نماییم. این سبک از طراحی فضایی صمیمی‌تر و گرم‌تری به نسبت مدرن که فضای رسمی‌تری دارد، در اختیار بهره‌برداران خود می‌گذارد.

سبک معماری مدرن

سبک معماری معاصر

پس در انتهای این بخش باید عنوان کنیم آنچه با عنوان سبک معاصر از آن یاد می‌شود در هر دوره و زمانی از تاریخ سبکی رایح است که در همان زمان مورد پسند عامۀ مردم باشد که به آن سبک معاصر یا امروزی گفته می‌شود. در گرایش معاصر از میان تمامی عناصر، بارزترین و متمایزترین عنصر خط بوده که در فضا شخصیت منحصر به فردی پیدا می‌کند و نمود آن را در ارتفاع‌ها و فواصل میان عناصر می‌توان یافت. گاه این فضاهای خالی هستند که نقش خط را در فضاها به عهده گرفته و هویت‌ساز فضا خواهند بود.

سبک معماری مدرن - معاصر

از سوی دیگر هندسه بخش جدانشدنی این سبک بوده و در کاغذهای دیواری، اشکال دکوراتیو و سایر الحاقات می‌توان نشانه‌های آن را جست‌وجو نماییم. گذشته از اهمیت و نقش کلیدی مبلمان، بطور عمومی تعداد و میزان مبلمان در این سبک به حداقل رسیده و هرگونه آرایه و تزئینی نیز از آن حذف می‌شود. همچون سبک مدرن نیز رنگ‌ها ساده و فرم‌ها منظم خواهد بود و غالباً از خطوط راست‌گوشه تشکیل می‌شوند. برای اضافه کردن تنوع نیز در طراحی و آموزش‌ طراحی داخلی به طراحان توصیه می‌شود رنگ را با سایر الحاقات کوچکی همچون عناصر نوری و تزئینی همچون کوسن به فضا اضافه نمایند.

گرایش‌های متنوع و مختلف سبک معماری مدرن

پس از عنوان تفاوت این دو سبک حال زمان آن فرا رسیده که به‌صورت خاص به عنوان گرایش‌های متنوع و مختلف سبک معماری مدرن بپردازیم و با دقت بیشتری به ذکر ویژگی‌های آن‌ها بپردازیم. اما پیش از آن باید عنوان کنیم که باتوجه به سادگی و بی‌پیرایگی این گرایش نگهداری و حفظ بهداشت در این حوزه به نسبت دیدگاه کلاسیک بسیار آسان‌تر خواهد بود و از طرفی همین بی‌آلایشی، مقبولیت آن را از سوی عامه مردم افزایش خواهد داد. باید اضافه کنیم که این گرایش ساده و شیک بوده و بیشتر طراحان در محقق کردن رضایت مشتری در این بخش موفق هستند.

سبک مینیمال یا کمینه‌گرا

سبک مینیمال یا کمینه‌گرا از مشهورترین و معروف‌ترین شاخه‌های سبک معماری مدرن بوده که قرابت بسیار زیادی به سبک مادر یا همان معماری مدرن دارد. همانطور که از معنای لغوی آن یعنی سادگی و حذف هرگونه تزئینات برمی‌آید، هدف و رسالت اصلی این سبک استفاده از احجام و سطوح پایه است. در انتخاب رنگ و اضافه کردن آن به فضا همواره در آموزش طراحی داخلی عنوان می‌شود که در این گرایش از تونالیته رنگ‌های پایه و ساده استفاده می‌شود و غالب این فضاها با رنگ سفید و یا یکی از رنگ‌های اصلی زرد، قرمز و آبی پوشانده می‌شوند.

سبک معماری مدرن - مینیمال

بعلاوه برخلاف سبک‌های کلاسیک که سرشار از تزئینات باشکوه بودند، در این سبک خبری از تزئینات و زرق و برق نخواهد بود. در کنار تمامی این مفاهیم کنتراست در عین سادگی و بی‌آلایشی تعادل را به فضا باز خواهد گرداند و باعث خواهد شد که فضای زندگی بیش از اندازه خنثی نباشد.

سبک ماوریک یا تک‌رو

از جمله دیگر گرایشات سبک معماری مدرن، که در زمرۀ سبک‌های خاص و منحصر به فرد قرار می‌گیرد، سبکی ویژه به نام ماوریک یا تک‌رو است. این سبک گونه‌ای مبتکرانه، غیر معمول، بدون دیسیپلین و خلاف عرف به طراحی و خلق فضا می‌پردازد. از جمله ویژگی‌های منحصر بفرد این رویکرد انتخاب تصادفی رنگ‌ها است.

سبک معماری مدرن - ماوریک

در شیوه‌های نوین معماری و شیوه‌های پرداختن به فضای داخلی در حوزۀ آموزش طراحی داخلی ارتباط با سایر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که از میان بسیاری از گرایش‌ها سبک‌های‌تک و اوریگامی از جمله منحصر به فردترین آن‌ها خواهند بود. در سبک‌های‌تک بیشترین توجه به نوین‌ترین و به روز ترین تکنولوژی‌ها، مصالح نوین و تکنیک‌ها متمرکز شده و به همین سبب هوشمندی‌سازی ساختمان‌ها ریشه در این سبک دارند که در آن‌ها تا حد ممکن کنترل شرایط با استفاده از دستگاه‌های هوشمند انجام می‌گیرد این مداخله‌ها عبارتند از کنترل نور، درجه حرارت و ….

معماری و اوریگامی، ریشه در هنر اوریگامی و رویکرد آن دارد. این شیوۀ هنری همانطور که از نام آن بر می‌آید که اورو به معنی خم و گامی به معنای کاغذ است، با تا کردن پیوسته یک کاغذ و بدون برش زدن آن یک محصول تولید می‌کند. در روند طراحی و دکوراسیون داخلی اوریگامی به طراحان کمک خواهد کرد تا با یک پوسته یکپارچه کلیت یک فضا را طراحی و پیاده‌سازی نمایند. این روند در آموزش طراحی داخلی و معماری خلاقیت طراحان را در تمامی حوزه‌ها از طراحی سازه تا طراحی مبلمان بر می‌انگیزد.

سبک انتقالی

باتوجه به تنوع و گسترش گرایش‌های افراد در طراحی معماری سبک‌های تلفیقی با اقبال بسیار زیادی مواجه می‌شوند پس اگر علاقه‌مند به تلفیقی از سبک مدرن و کلاسیک هستید بهترین انتخاب برای شما سبک انتقالی خواهد بود که در آن می‌توان به عنوان مثال مبلمان مدرن را با فضایی کلاسیک ترکیب نمایید. در دوره آموزش طراحی داخلی و دکوراسیون در آموزشگاه معماری پیشکسوتان انواع سبک و استانداردها و چارچوب‌های آن‌ها به تفصیل همراه با تحلیل تصاویر و نمایش فیلم و بحث و گفتگو آموزش داده می‌شود.

سبک معماری مدرن - انتقالی

در انتها و در یک جمع‌بندی ویژگی‌های سبک معماری مدرن را می‌توان نبود زرق و برق، برهم زدن عمدی تقارن، بهره‌گیری از رنگ‌های پایه، نقش هندسه، فضای دل‌باز، استفاده از اشکال ساده، مصالح نوین همچون شیشه و فلز، حذف تزئینات خاطر نشان کرد.

طراحی داخلی و دکوراسیون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *