نرم‌افزار اتوکد و کاربردهای آن در طراحی داخلی

نرم‌افزار اتوکد و کاربردهای آن در طراحی داخلی

نرم‌افزارها بهترین، مناسب‌ترین و بهینه‌ترین وسیله و ابزار جایگزین برای روش‌های سنتی مانند قلم و کاغذ هستند که امکان ارائه، ترسیم و طراحی دقیق‌تر و با سرعت بالاتر را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. امروزه با توجه به رشد و توسعۀ همه جانبۀ علوم و فناوری ابزار و چگونگی طراحی و ارائه در تمامی رشته‌های موجود در سراسر دنیا متحول شده‌اند و از همین‌رو است که نرم‌افزارها دنیای جدیدی را پیش‌روی همۀ هنرمندان و متخصصان رشته‌های گوناگون قرار داده‌است. رشتۀ معماری نیز در این میان مستثنی نبوده و دنیای جدید مدیا و ابزار این رشته را نیز تحت تأثیر قرار داده‌است. در این میان یکی از قدیمی‌ترین نرم‌افزارهای پرطرفدار این رشته، نرم‌افزار اتوکد است. این نرم‌افزار در ابتدا به‌وسیلۀ یکی از شرکت‌های خوش‌نام نرم‌افزار یعنی اتودسک (Autodesk)، در سال 1982 وارد عرصۀ جهانی شد.

تنها با گذشت زمان کوتاه 4 ساله این نرم‌افزار به یکی از رایج‌ترین ابزراهای معماری از آن زمان تاکنون تبدیل کرد. شاید برای همگان سوال باشد که چگونه اتوکد این روند صعودی را در زمان کمی سپری کرده و تا امروز با توجه به پیشرفته‌ترین نرم‌افزارها همواره دارای اهمیت و جایگاهی ویژه است.

ویژگی‌های نرم‌افزار اتوکد

باید توجه داشته باشیم که امروز با گذشت 35 سال هر ساله شاهد نسخۀ جدیدی از اتوکد هستیم که با سایر برنامه‌ها رقابت می‌کند. به دلیل گستردگی ابزارها و انتخاب‌های این نرم‌افزار نه تنها در زمینۀ طراحی دوبعدی بلکه امکان مدل‌سازی احجام سه‌بعدی نیز در اختیار طراحان و مدل‌سازان قرار می‌گیرد. از ویژگی‌های بارز این نرم‌افزار می‌توان در وهلۀ اول یادگیری سهل و سریع را خاطر نشان کرد، به زبان ساده‌تر این نرم‌افزار در هر نسخه دسترسی به دستورها و فرامین را از گذشته آسان‌تر می‌سازد.

همانند برخی دیگر نمونه‌ها راه‌های رسیدن به دستورات دارای روش‌های متنوع است که این روش‌ها شامل بهره‌گیری از گرافیک و تصاویر گرافیکی بسیار ساده تا تایپ و بهره‌گیری از صفحه کلید به عنوان یکی از روش‌های بسیار سریع هستند که به کاربران اجازه می‌دهد تا در ابتدا به ساده‌ترین روش‌ها اتکا کرده و با محیط نرم‌افزار آشنا شوند و به مرور زمان به فردی حرفه‌ای تبدل شوند. امکان ترسیم با سرعت و دقت بالا، رسم انواع گونه‌های هندسی منتظم و غیر منتظم، امکان سه‌بعدی‌سازی احجام و… از جمله ویژگی‌های بارز این نرم‌افزار است.

از جمله ویژگی‌های خاص این رشته مقبولیت آن در میان طیف وسیعی از متخصصان است. رشتۀ معماری و طراحی داخلی دارای ارتباطی تنگاتنگ با سایر رشته‌ها همچون عمران، تأسیسات، نقشه‌کشی و … است، که متخصصان این رشته را ملزم به یافتن زبانی مشرک می‌کند. نرم‌افزار اتوکد در تمامی رشته‌های فوق‌الذکر کاربری داشته و به همین جهت تبادل اطلاعات و فرآیند تبادل نظر را برای متخصصان مختلف آسان‌تر می‌کند. با گذر از ارتباطات به‌طور خاص به کاربرد این نرم‌افزار در معماری و طراحی داخلی می‌پردازیم.

کاربرد نرم‌افزار اتوکد در معماری و طراحی داخلی

در گام اول باید توجه داشته باشیم که هر پروژۀ طراحی حداقل دارای سه فاز اصلی یک، دو و سه است که دو مرحلۀ فرعی فاز صفر و اجرا نیز می‌توانند در این دسته قرار بگیرند. فاز صفر یا ایده‌پردازی، مرحله‌ای است که اولین مراحل طراحی به‌طور سنتی و برای آزادی بیشتر بر روی کاغد اتفاق می‌افتد، نکته اینجاست که همواره پس از طراحی آزاد و فاقد مقیاس و اشل برای حقیق کردن آن با مشکلات متعددی مواجه خواهیم شد.

اتوکد

اتوکد برای کاربران خود، این امکان را فراهم می‌کند تا با ایمپورت (import) کردن یک عکس مدارک را در محیط اتوکد ترسیم نمایند و سپس باتوجه به ابزارهای متنوعی همچون اسکیل (scale) و الاین (align) ترسیم را مقیاس حقیق تبدیل نماییم؛ بعلاوه درصورتی‌که از زمین مورد نظر طراحی نقشه‌ای اتوکد در اختیار نداشته باشیم با کمک مدارک و تصاویر قادر به پیاده‌سازی نقشه و سایت هستیم.

فاز یک

در مرحلۀ فاز یک از ایدۀ اولیه عبور کرده و به‌دنبال شکل‌دهی فضای حقیقی معماری هستیم، در این مرحله معماران سنتی و قدیمی‌تر کار را به‌وسیلۀ طیف متنوعی از اتودهای طراحی و همسان‌سازی آن‌ها به‌وسیلۀ پوستی انجام می‌دادند که نه تنها زمان‌بر بوده بلکه دقت آن کافی نخواهد بود، اما امروز در این مرحله از بارش افکار کار به‌وسیلۀ نرم‌افزار انجام می‌شود و به کاربران این اجازه را خواهد داد تا در زمانی کوتاه تعداد زیادی از ایده‌های طراحی را تولید نمایند.

فاز دوم

در فاز دوم طراحی کار در حوزۀ طراحی تمام شده و نوبت به دیتیل‌ها و تمهیدات تأسیساتی رسیده‌ است. این مرحله از جمله دقیق‌ترین مراحل طراحی است که نرم‌افزار با دقت قادر به برآورده ساختن آن خواهد بود. اما در فاز نهایی آنچه مورد توجه قرار می‌گیرد اجرایی ساختن نقشه‌ها و بعلاوه اصلاح آن‌ها در محل است. گاه باتوجه به تمهیدات اجرایی جزئیات و دیتیل‌های برخی سازه‌ها همچون پله‌ها تغییر می‌کند و دفتر فنی فعال در کارگاه باید در اسرع وقت این تغییرات را اعمال و تصحیح نمایند، که نرم‌افزار اتوکد از جمله رایج‌ترین ابزارهای آن است.

برخی از قابلیت‌ها و توانایی‌های نرم‌افزار اتوکد

جدا از موارد ذکر شده، باید این قابلیت را نیز برای نرم‌افزار ذکر کنیم که تمامی مدارک معماری به‌صورت یکسان و با سرعت و دقت برابری ترسیم خواهند شد. پلان‌ها، نماها، برش‌ها و دیتیل‌ها همگی دارای اهمیت و دقت یکسان بوده و در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. اما در صورت مدل‌سازی سه‌بعدی پلان در فضای نرم‌افزار می‌توان نما و مقاطع را از آن دریافت نماییم. فارغ از مسئلۀ طراحی ساختمان، امروزه حوزۀ طراحی مبلمان و وسایل نیز در حیطۀ کاری معماران و طراحان معماری قرار می‌گیرد که با توجه به قابلیت‌های مذکور در متن این‌کار نیز از جمله توانایی‌های نرم‌افزار خواهد بود.

فاز سوم

در گام بعدی نحوۀ ارائه و پرزانته پلان مطرح خواهد شد، باتوجه به دقت بسیار بالای ترسیم، دقت در اندازه‌‌گیری از شاخصه‌های این نرم‌افزار بوده که در کنار دقت گونه‌های متنوعی از اندازه‌گذاری خطوط راست، دایره، منحنی و … را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. بعلاوه نحوۀ ارائه انواع خطوط نیز از جمله موارد تعیین‌کننده و حساس برای معماران، نقشه‌کش‌ها و پیمانکاران است، برهمگان روشن است که این تنوع خطوط و ویژگی‌های شاخص آن‌هاست که نه تنها دقت بلکه زیبایی دوچندانی به کار ارائه شده می‌دهد، تنظیم قلم که شامل رنگ، نوع و ضخامت است از جمله دیگر توانایی‌های این نرم‌افزار به شمار می‌آید.

جمع‌بندی

در نهایت باید در نظر داشته باشید که آنچه این نرم‌افزارها را در رقابت با یکدیگر در بازار کار حفظ و تحکیم می‌کند، قابلیت پردازش گونه‌های متنوعی از فایل‌های وارد شده به نرم‌افزارها با پسوندهای متنوع است. نرم‌افزار اتوکد این قابلیت را داراست که از فایل‌هایی با پسوند عکس یا jpg، فایل‌های مربوط به نرم‌افزارهای سه‌بعدی دیگر مانند رایند، رویت، تری‌دی مکس و… که در محیط نرم‌افزار با پسوند تری‌دی اس یا 3ds را دریافت کرده و بر روی آن‌ها اعمال ویرایشی انجام دهد. از طرفی این نرم‌افزار قابلیت ارائه انواع خروجی به‌صورت فایل با پسوندهای گوناگون همچون پی‌دی‌اف و یا دیگر فایل‌ها را در اختیار کاربران خود قرار دهد.

از طرفی بازار مدل‌سازی و ماکت نیز در حوزۀ معماری و طراحی صنعتی تحت‌تأثیر این نرم‌افزار قرار گرفته‌اند. اتوکد به شما این امکان را خواهد داد تا به‌صورت گسترده قطعات ماکت خود را در کوتاه‌ترین زمان ترسیم کرده و به دستگاه لیزر بدهید و از طرفی با مدل‌سازی یکپارچه کار خود در این فضا به‌صورت یک حجم واحد دستگاه‌های تری‌دی پرینت در کوتاه‌ترین زمان بهینه‌ترین مدل از کار شما را در اواع مقیاس در اختیار شما قرار می‌دهند.

کلاس اتوکد به‌صورت حرفه‌ای و کامل در آموزشگاه پیشکسوتان واقع در میدان تجریش با اساتید بسیار مسلط و ارائه مدرک سازمان فنی‌وحرفه ای در پایان دوره برگزار می‌شود. علاقه‌مندان به یادگیری نرم‌افزارهای معماری از جمله نرم‌افزار اتوکد می‌توانند به آموزش‌های گام به گام نرم‌افزار اتوکد مراجعه کنند یا با شماره‌های 22706967 و 22706966 جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرند.

طراحی داخلی و دکوراسیون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *