طراح داخلی و دکوراسیون

طراحی داخلی یک مهارت و یک هنر است. یک طراح داخلی و دکوراسیون هم اخلاق شاعرانه و رمانتیک دارد و هم فردی دقیق و کوشا با قوه دیداری بالا خواهد بود که دلایل و عملکرد محیط را خوب درک می‌کند. معماران داخلی باهوش هستند و از قوانین و محدودیت‌ها بیزارند، ما می‌دانیم برای بشر همیشه خانه مهم‌ترین بخش زندگی‌اش بوده است. این صنعت یعنی صنعت ساختمان در تمام دنیا همواره زنده، پویا و پر رونق است.

 آشنایی با شغل طراح داخلی

حالا کمی از وظایف یک طراح داخلی را مختصراً با هم مرور می‌کنیم.

یک طراح داخلی و دکوراسیون وضعیت موجود ساختمان را ارزیابی، بررسی، ایده‌پردازی، طراحی و در نهایت سازماندهی می‌کند. این فرآیند ساده شغل طراحی داخلی می‌تواند برای یک خانه شخصی (فرد مجرد، خانواده معمولی، خانواده سالمند)، یک دفتر کار، رستوران، فروشگاه و مغازه، مطلب پزشک، هتل،لابی یک ساختمان، محوطه و غیره باشد.

طبق تعریف جامعه طراحان داخلی آمریکا یک طراح داخلی و دکوراسیون، متخصصی برای طراحی فضاهای داخلی یک ساختمان با عملکرد بالا است که مهارت و تخصص خود را از طریق آموزش‌های رسمی کسب کرده باشد. در واقع معماری داخلی برای ارتقاء کیفیت بصری و کاربردی و بهینه‌سازی فضاهای داخلی و برای استفاده از آن فضاها می‌باشد. به تعبیری دیگر طراح داخلی وضعیت موجود یک ساختمان را طراحی و از لحاظ بصری و کاربردی سازماندهی می‌کند. طراحی داخلی و دکوراسیون یک شغل ایده‌آل از لحاظ سطح درآمد و از لحاظ جایگاه اجتماعی است، حال به دلایل این ادعا می‌پردازیم.

آیا بازار کار ساختمان در ایران دائمی است؟

بر خلاف تصور بعضی بازار کار ساختمان، هرگز اشباع نخواهد شد. (مخصوصاً در ایران) دلایل ما را در این خصوص بخوانید:

در کشور ما مخصوصاً در شهر تهران مقدار بافت فرسوده زیاد است، شهرها در حال توسعه هستند و شهرهای جدید در اطراف شهرهای بزرگ به‌سرعت در حال شکل‌گیری و توسعه هستند. در شهر تهران بخش عمده‌ای از شرق، مرکز و جنوب آن و حتی بخش های بومی در شمال تهران نیازمند بازسازی و نوسازی هستند، تقریباً تمام سازمان‌ها و ادارات دولتی به طراحی داخلی روی آورده‌اند. شرکت‌های خصوصی طراحی داخلی را جزو برنامه‌های همیشگی خود گنجانده‌اند و رعایت زبان اندام سازمانی مظهر سرآمدی و موفقیت شرکت محسوب می‌شود.

مشاغلی همچون مطب پزشکان، مغازه‌های و فروشگاه‌های تازه تاسیس (فروشگاه‌های فروش لباس، مغازه‌های عطر و ادکلن فروشی، رستوران‌ها، آرایشگاه‌ها، باشگاه‌های ورزشی) همگی با معماری داخلی و استفاده از یک طراح داخلی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. اکثر آرایشگاه‌ها با معماری داخلی فاخر افتتاح می‌شوند چراکه طراحی داخلی زیبا و چشم‌نواز به مزیت رقابتی بین مشاغل تبدیل شده است.

طراح داخلی و دکوراسیون در آرایشگاهاین روزها تمام بانک‌های دولتی و خصوصی از طراحی داخلی برخوردارند حتی سازمان‌های دولتی مثل ادارت برق ،آب و … یک  معماری داخلی متحدالشکل دارند. رشد جمعیت مخصوصاً با توجه با هرم سنی دهه 60 که بیشتر این افراد در معرض ازدواج و یا تجرد قطعی که منجر به استقلال در زندگی و تهیه مسکن می‌شود نشان می‌دهد طراحان داخلی با آینده بهتری نیز روبرو خواهند بود.

چطور می‌توانیم یک طراح داخلی باشیم؟

حال ببینیم چطور می‌توانیم یک طراح داخلی باشیم و اشتغال در این شغل چه ویژگی‌هایی دارد و چه فرصت‌هایی را در اختیار ما قرار می‌دهد.

رشته طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون شغلی است که نیاز مبرم به داشتن دفتر کار شخصی ندارد و نکته جالب در مورد شغل طراحی داخلی این است که شما به سرمایه اولیه برای این کار نیاز ندارید. هرچقدر میزان توانایی، تجربه و مهارت یک طراح داخلی بالاتر باشد او از تعداد پروژه‌های بیشتر و درآمد بالاتری برخوردار خواهد بود.

طراحان داخلی که هنوز وارد بازار کار نشده‌اند معمولاً با کارآموزی در کنار یک طراح داخلی با سابقه یا شرکت‌های معماری داخلی با بازار و نحوه کار، بیشتر آشنا می‌شوند و تجربه اجرای پروژه، تعامل با کارفرما و انتخاب متریال‌های معماری داخلی و دکوراسیون را بدست می‌آورند تا با آمادگی بیشتر و اعتماد به نفس کافی به‌طور مستقل و به‌عنوان یک طراح داخلی و دکوراسیون وارد این بازار کار جذاب و پردرآمد شوند.

وظایف اصلی طراح داخلی و دکوراسیون

یک طراحی داخلی به‌طور کلی این وظایف را به‌عهده دارد:

– صحبت کردن با مشتریان و درک و دریافت نیازها و علایق آن‌ها و کسب اطلاعات

– مشاوره و ارائه مقداری اطلاعات به مشتری پیرامون سبک‌ها و طراحی پروژه و عقد قرارداد

– طراحی فضا با توجه به خواسته و بودجه مشتری یا همان کارفرما

– ارائه طرح به مشتری توسط نرم‌افزارهای مدل‌سازی

– برآورد زمانی اجرای پروژه

– خرید ملزومات اجرا، خرید مبلمان، وسایل مصرفی و متریال‌ها و وسائل دکوراتیو

– نظارت بر اجرا

– تحویل پروژه و تسویه مالی

طراح داخلی و دکوراسیون

انواع مشاغل مرتبط با شغل طراحی دکوراسیون داخلی

حالا مشاغلی که با شغل طراحی دکوراسیون داخلی مرتبط است را معرفی می‌کنیم:

– فروشنده متریال

– تکنسین نرم‌افزارهای معماری مثل اتوکد، مدل‌سازی با نرم‌افزار تری دی مکس یا مدل‌سازی با نرم‌افزار رؤیت و همینطور مدل‌سازی با نرم‌افزار راینو

– طراح و مجری محوطه، بالکن و تراس

– مرمت‌کاری

– همکاری با شهرداری

– فعالیت در شرکت مشاور

– طراح داخلی مستقل

– بازسازی، بهسازی و نوسازی ساختمان

– طراح اتاق کودک

– طراح صحنه تئاتر

– عکاسی معماری

– تدریس معماری و طراحی داخلی در آموزشگاه‌های معماری داخلی

طراح داخلی و دکوراسیونحال برای اینکه ذهن‌تان را بیشتر در حال و هوای معماری متمرکز نگه دارید چند وب‌سایت معتبر معماری را در اینجا معرفی می‌کنیم:

www.jovaconstruction.com

www.karimrashid.com

www.sokruta.com

www.hengeo7.com

www.archdaily.com

www.retaildesignblog.net

طراحی داخلی و دکوراسیون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *