سبک کلاسیک

سبک‌های کلاسیک اروپایی در معماری و طراحی داخلی

پس از معرفی اولیه تمامی سبک‌های معماری و ذکر اهمیت آن‌ها در معماری داخلی حال لازم است که به‌صورت تخصصی گرایش‌های مربوط و وابسته به یکدیگر در دنیای معماری و طراحی داخلی را با دقت بیشتری مورد بررسی قرار دهیم. در دهه‌های گذشته تنوع سلیقه و گرایش در دکوراسیون داخلی فضاها از خانه‌ها گرفته تا فضای کار معماران داخلی را بر آن داشته تا با تمامی سبک‌های موجود در بازار طراحی داخلی بیشتر از هر زمان دیگری آشنا باشند و راهکارهای پیاده‌سازی آن در مقیاس‌ها و فضاهای مختلف را به‌خوبی بیابند. اما امروزه در کنار تمامی گرایش‌های مدرن و پست مدرن موجود، انواع سبک کلاسیک اروپایی و همچنین در ادامه زیر مجموعه‌های آن‌ها همچون سبک‌های فرانسوی و ایتالیایی پا به عرصۀ ظهور در معماری و دکوراسیون داخلی گذاشته‌اند و استقبال بسیار نیز مواجه شده‌اند.

در کنار استقبال کارفرمایان، باید توجه داشته باشیم که در آموزش طراحی داخلی نیز باید به‌درستی و با دقت به تحلیل این سبک‌ها پرداخته شود تا بهترین راهکارها برای محقق کردن این سبک شناسایی شود. شاهد و گواه این مهم نیز استقبال بی‌سابقۀ شهروندان و بهره‌بردارن از نماهای کلاسیک و در مقیاس‌های بعدی معماری و فضای داخلی و مبلمان است. پس باتوجه به نکات ذکر شده در این مقاله بر آن شدیم که در ابتدا به تشریح هریک از این سبک‌های معماری پرداخته و پس از آن تأثیرات این‌گونه طراحی‌ها را بر فضای داخلی عنوان کنیم.

سبک کلاسیک

تاریخچه سبک کلاسیک

سبک کلاسیک به معماری دهه‌های 17 تا 19 در اروپا اطلاق می‌شود که زیبایی و جزئیات منحصر به فرد و خاص خود را دارا هستند. سبک کلاسیک در معماری سرشار از پیچیدگی، آنتیک و کهنگی، تقارن و از همه مهم‌تر نمایندۀ رنگ‌های شفاف و روشن است. این سبک از آن جهت که دارای جزئیات بسیار زیاد و تزئینات خاص خود است یادآور فضاهای شاهانه و مجلل است. از این رو باید بخاطر داشته باشیم که استفاده از آن مناسب کدام دسته از فضاها بوده و چه پیش‌نیازهایی را پیش روی معماری و طراحی داخلی قرار می‌دهد.

زرق و برق خیره‌کننده و چشم‌نواز این سبک و مبلمان، چالش‌های متعدی را به‌دنبال دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به انتخاب مصالح و متریال‌ها اشاره کرد. متریال انتخابی در سبک کلاسیک در معماری شامل مواردی با رنگ‌های روشن و تزئینات براق طلایی نقره‌ای که پوشش دیوار کف و سقف را به خود اختصاص می‌دهند. این رنگ‌ها نور را در فضا بیشتر انعکاس داده و فضا پس از آن بزرگ‌تر و دل‌بازتر به‌نظر خواهد آمد. اما باید توجه داشته باشید که باتوجه به مقیاس فضایی که طراحی داخلی در آن صورت می‌گیرد، میزان استفاده از تزئینات و جزئیات باید به‌وسیلۀ دکوراتور و طراح داخلی تعیین و کنترل شود.

ویژگی‌های سبک کلاسیک

بعلاوه پس از مصالح مبلمان و فرم کلی الحاقات فضا نیز حائز اهمیت هستند. اگر به‌صورت کلی در نظر داشته باشیم که ویژگی‌های بارز این دسته از الحاقات را عنوان کنیم باید خاطر نشان کرد که فرم‌های منحنی از برجسته‌ترین ویژگی‌های این سبک خواهند بود. مبلمان‌ها نیز همچون دیگر الحاقات دارای فرم‌های منحنی با حکاکی‌ها و شکاف‌های تزئیناتی هستند. این فرم‌ها در طراحی داخلی بسیار جذاب هستند اما از طرف دیگر موانعی همچون سختی تمیزکاری را پیش روی کاربران قرار می‌دهد.

تمیزکاری خانه‌ها و فضاهای زندگی امروزه یکی از مهم‌ترین فاکتورها در زندگی ساکنین به‌شمار می‌آید که باتوجه به افزایش موج صنعتی شدن در شهرهای کشورمان حجم آلودگی و دوده، این فاکتور را از همیشه حیاتی‌تر کرده‌ است. بسته به نوع مبلمان و تزئینات آن و بعلاوه نوع پوشش و پارچه فرآیند پالایش مشخص شده و گاه ممکن است نیاز به مواد شوینده خاص و افراد متخصص باشد که این عامل یکی از چالش‌های انتخاب این سبک خواهد بود.

سبک کلاسیک

در نظر داشته باشید که به عنوان یک طراح داخلی و دکوراسیون در فرآیند آموزش طراحی داخلی باید حتماً بخاطر داشته باشید که این گرایش مناسب افرادی است که به‌دنبال فضای شاهانه و سلطنتی هستند، سبکی که به‌دنبال آن قانون و دیسیپلین در فضا حاکم شده و فضای جدی و مقرراتی را برای شما به ارمغان می‌آورد اما در کنار آن توجه داشته باشید که در هنگام پیشنهاد این سبک به کارفرمایان و یا برای خودتان هزینۀ اجرا، تجهیز و پس از آن نگهداری و مرمت آن نیز در مقایسۀ سایر سبک‌ها قابل توجه است.

سبک کلاسیک از نظر کودکان

باید در نظر داشته باشید که در زمان انتخاب سبک و شیوۀ طراحی تمام سنین و انواع کاربران را در نظر بگیریم، در این سبک نیز گذشته از بزرگسالان و افراد بالغ، کودکان و بهره‌برداران خردسال دارای اهمیت هستند. این سبک از سمت کودکان ممکن است مورد توجه و استقبال قرار گیرد اما از طرف دیگر به دلیل داشتن تزئینات و جزئیات زیاد، ظریف و پیچیده، سبک کلاسیک در معماری، سبک مناسبی برای کودکان نخواهد بود.

گرایش‌های سبک معماری کلاسیک

معماری گوتیک از جمله گرایش‌های رایج این سبک است که در آموزش طراحی داخلی و تربیت دکوراتیوها و معماران داخلی آینده جایگاه ویژه‌ای دارد، که ردپا و نشانه‌های آن را می‌توانیم در ایتالیا و فرانسه دنبال کنیم. سبکی سرشار از نور، رنگ، ویترای، نقش و تزئینات که ویژگی‌های خاص آن را تبدیل به گرایشی منحصر به‌ فرد کرده است. این سبک با استفاده از شیشه‌های رنگی با تکنیک ویترای بازی نور را در فضای داخلی برای شما به ارمغان می‌آورد. در انتخاب این روش باید در نظر داشته باشید که فضاهایی با مساحت زیاد و سقف‌های بلند مناسب این‌گونه گرایش هستند زیرا رنگ‌های تیره و شیشه‌های پرکار فضا را در صورت کوچک بودن دلگیر و کوچک خواهد کرد.

سبک باروک

در ادامه به توضیح و تشیریح یکی از پرکاربردترین گرایش‌ها در آموزش طراحی داخلی یعنی، سبک باروک که خواستگاه آن فرانسه است صحبت خواهیم کرد و ویژگی‌ها و راهکارهای آن در دکوراسیون و طراحی داخلی را بیان می‌کنیم. این سبک در اوایل قرن 18 تا پایان قرن 18 در کشورهای لاتین پا به عرصۀ ظهور گذاشت. همان‌گونه که از معنای کلمه باروک به معنای مروارید نامنظم، ناصاف و پر پیج‌وتاب بر می‌آید، متفکران و صاحب‌نظران نیز بر این باورند که باروک شاخه‌ای از معماری کلاسیک است که به غایت بی‌نظم و دارای تزئیناتی در حد افراطی است.

ویژگی‌های سبک باروک

سبکی که در آن دیگر به معنای کلاسیک کلمه تناسبات رعایت نشده و اولویت تصمیم‌گیری با حس هنرمند و طراح داخلی است. گذشته از این ویژگی‌ها سبک معماری باروک دارای حرکت و جنب‌وجوش بوده که کاملاً با سکون و بی‌تحرکی معماری کلاسیک اصیل در تناقض است. در معماری و طراحی داخلی باید در نظر داشته باشیم که ترکیب اجزاء به‌گونه‌ای پیچیده و تنظیم آن‌ها بر اساس مراکز متعدد را در نظر داشته باشیم. فضاهای طراحی شده سبک باروک معماری داری اُبهت و شکوهی خارق‌العاده خواهد بود که مجسمه‌سازی و نقاشی طراحی داخلی را در این فضاها رنگ و بوی تازه و منحصر به فرد می‌بخشد. پس باروک سبکی در ادامۀ آن به نام «روکوکو» ظهور کرد که ویژگی آن تزئینات افراطی با رنگ‌های روشن است.

سبک کلاسیک

سبک کلاسیک جدید

باتوجه به تنوع سلیقه و سبک و به‌دنبال آن ویژگی‌های زمانۀ مدرن، سبکی نوظهور بنام کلاسیک جدید در طراحی داخلی مطرح شده است که ویژگی‌های بارز معماری کلاسیک را با رویکردی نوین و معاصر ارائه می‌دهد. در آموزش دکوراسیون و طراحی داخلی این گرایش به دلیل تلفیق دو سبک و در نظر گرفتن سلایق متنوع به‌صورت همزمان جایگاه ویژه‌ای دارد. در سبک نئوکلاسیسم یا سبک کلاسیک جدید ویژگی‌های اصلی حفظ شده و عناصر مدرن را نیز در خود جای می‌دهند و گرایشی تلفیقی از قدیم و جدید ارائه می‌دهد. این ترکیب در طیف گسترده‌ای متجلی خواهد شد که از جمله آن می‌توان به ترکیب تزئینات و جزئیات کلاسیک با رنگ‌های مدرن و معاصر اشاره کرد. دیگر گونۀ آن هم تلفیق مبلمان مدرن در فضای کلاسیک خواهد بود.

جمع‌بندی

در نهایت، باید عنوان کنیم که در انتخاب مبلمان تنوع زیادی موجود نیست، اما در تمامی آن‌ها پایداری و توازن چشم‌گیری قابل مشاهده است. مبلمان در سبک کلاسیک جدید جایگاه ویژه‌ای دارد و نقش کلیدی را ایفا می‌کند. از طرفی نقاشی‌های کلاسیک و کهن و تزئینات گچ‌بری حس و حال ویژه‌ای به این فضاها می‌بخشد که این اتمسفر در ترکیب با رنگ‌های خاص این گرایش همچون کرم، طلایی و قهوه‌ای تقویت خواهد شد. حس غالب فضاهای طراحی شده با این سبک به طراحی داخلی و دکوراسیون روحی قدیمی و تاریخی می‌بخشد که سبک کلاسیک جدید را به یک سبک پرطرفدار در طراحی داخلی معاصر تبدیل کرده‌است.

در دوره‌ طراحی داخلی و آموزش دکوراسیون این سبک‌ها از جملۀ مناسب‌ترین و پرطرفدارترین راهکارها در کلاس طراحی داخلی و دکوراسیون معرفی و آموزش داده می‌شوند. جهت کسب اطلاعات در مورد دوره آموزش طراحی داخلی و دکوراسیون آموزشگاه معماری پیشکسوتان با شماره‌های 22706966 و 22706967 تماس حاصل فرمائید.

طراحی داخلی و دکوراسیون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *